Станете доброволец

Pet Sisters е организация, която се поддържа и подобрява от усилията на нашите всеотдайни доброволци. От хуманно отношение към животните, до приемни родители и доброволци в общността, подкрепящи животните отвъд портите ни, ние се нуждаем от нашите доброволци.

Тук в Pet Sisters има много различни роли на доброволци и ние се стремим да създадем приобщаваща среда и да гарантираме, че нашите доброволци участват във всички аспекти на нашата работа, ценени са за тяхната ангажираност и са признати за необикновените неща, които правят за нас.

Как мога да помогна?

Стани доброволец и помогни на нашите животни!

Приемен дом

Ролята на приемния родител- доброволец е решаваща и може да има огромно значение за животното и шансовете му да намерят постоянен дом.

Шофьор - доброволец

Нуждаем се от шофьори-доброволци, които да помагат, като транспортират нуждаещите се животни, за които се грижим

Грижа за животните

Практическа грижа като гушкане на котка и разходка на куче или помощ в болница или център за диви животни.

Набиране на средства

Да бъдеш доброволец за набиране на средства е фантастичен начин да ни помогнеш и да събереш основните пари за животните в нужда.

Изграждането на онлайн връзки

Вие сте запален по дигиталния маркетинг и искате да използвате уменията си, за да помогнете за особено хуманното отношение към животните?

Фотограф - доброволец

Нуждаем се от доброволци, които да снимат и заснемат животни, за които се грижим, за да можем да ги рекламираме на нашия сайт и във Facebook, както и за благотворителния ни календар.

Връзки с медиите

Искате ли да повлияете на следващото поколение собственици на животни да станат отговорни и грижовни граждани? Помогнете ни да разпространим нашата мисия за по-хуманен свят чрез печатните и електронни медии.

Доброволец в благотворителни събития

Набираме средства чрез  благотворителни събития и базари и винаги търсим доброволци, които да помогнат.

Често задавани въпроси

Хората стават доброволци по много различни причини, но всички те споделят страст и ангажираност към хуманното отношение към животните. Доброволчеството в Pet Sisters е възнаграждаващо изживяване, възможност да срещнете нови хора (и животни!) и да придобиете нови и преносими умения. 

Всеки доброволец ни подкрепя, за да помогнем на кучетата и котките, за които се грижим, и да продължим работата, която вършим.

Понякога  нашите питомци се нуждаят от спешно временно настаняване, докато чакат трансфер до новия си дом. Ключовата дума тук е спешно. Една готова база данни с потенциални приемни домове е безценно предимство, което ни позволява да действаме бързо и адекватно в критични състояния.

Каква е ролята на временния приемен родител?

Единственият ангажимент на временния приемен родител е да осигури подслон и грижа. Ние осигуряваме храната, лечението и всичко, което конкретния казус изисква.

Разчитаме на приемни родители да осигурят временни домове за животните, за които се грижим. Отглеждането на животно може да му помогне да се възстанови от изоставяне, малтретиране, болест или нараняване. Това са първите стъпки към намирането на нов, обичащ постоянен дом.

Когато отглеждате животно, вие също ще освободите място в нашия център, за да можем да спасим повече животни в отчаяна нужда.

Как временното настаняване помага на животните?

Временното подслоняване на животни е ключов етап от прехода към безопасен и спокоен живот на изоставеното или малтретирано животно. То играе жизненоважна роля в рехабилитацията на животните и помага да се подобри шансът им да намерят нов дом.

Много животни, които приемаме, са страдали или не са свикнали с грижите и обичта, които заслужават. Животът в приемно семейство им осигурява индивидуална грижа, което им позволява да изградят увереност и да свикнат с нормален начин на живот.

Някои животни не се справят добре в среда на център за животни или трябва да останат под нашите грижи за по-дълъг период от време, докато текат процедури по осиновяването. Тук се нуждаем от приемни родители, които да им осигурят истински дом, дори и само временно.

Как приемното настаняване ви помага

Възнаграждаващо е да знаете, че сте изиграли ключова роля в подпомагането на спасено животно да се възстанови от живота на страдание и да започне нов живот. Ще се срещнете и ще се грижите за животни с уникални характери и ще ги видите приютени в ново семейство.

Отглеждането също така дава алтернатива на хората, които обикновено не биха могли да приемат животно в дългосрочен план поради други ангажименти.

Ако имате валидна шофьорска книжка, малко свободно време и живеете близо до София или околностите, тогава бихте могли да подпомогнете жизненоважната ни работа чрез преместване на животни до и от нашия център за животни

Какво ще правите:

Транспортиране на животни до и от ветеринари, частни временни домове, центрове за животни и болници, както се изисква и както е посочено в указанията на центъра за животни и в рамките на указанията за здраве и безопасност. Това може да включва повдигане на животни с различни размери и тегло.

Уменията, от които се нуждаете:

  • Водачите трябва да притежават валидна шофьорска книжка
  • Шофьорите трябва да могат безопасно да вдигат и изваждат животните от превозното средство, ако е необходимо
  • Доброволците трябва да са навършили 18 години

Като доброволец, който се грижи за животни, ще ви бъде предоставено обучение и оборудване, за да сте сигурни, че можете да изпълнявате задълженията си без риск за вашето здраве. Затова в идеалния случай изискваме от вас да поемете ангажимент да сте доброволци редовно.

Разхождане на кучета и помощ в приюта

Кучетата, за които се грижим ние, често могат да прекарат седмици или дори месеци в спасителния център. Имаме нужда от доброволци, които да ни помогнат да направим престоя им възможно най-приятен.

Бихте ли ни помогнали да осигурим на кучетата, за които се грижим, времето за игра, упражнения и социализация, от което се нуждаят, като отделите няколко часа от времето си, за да станете доброволец разхождащ кучета?

Работа с компютър

Вие сте запален потребител на компютър и искате да използвате уменията си, за да помогнете за насърчаване на хуманното отношение към животните? Тогава имаме нужда от теб!

Искат се специфични умения, голямо сърце и желание да се

Компютърно-базираната доброволческа работа често може да се извършва в комфорта на собствения ви дом или офис и може да бъде много гъвкава по отношение на времето – така че дори и да имате само един свободен час всяка седмица, ще има роля за вас!

Ако имате специфични умения като графичен дизайн, storytelling, видео продукция, то можете да ни окажете голяма помощ.

Популяризиране на каузата ни

Ако имате блог или сайт с висок трафик, бихте могли да напишете материал за нас или да вградите бутон за дарение на центъра.

Ако имате много последователи в социалните мрежи, бихте могли да ре-поствате наши публикации, за да достигнем до по-широка аудитория и получим повече видимост.

Графичен дизайнер- за създаване на професионални графични изображения за нашите рекламни и маркетингови материали

Специалист по видео маркетинг- за създаване на видео истории за нашите питомци

Storytelling специалист – разказвач на нашите покъртителни истории за уебсайта и социалните медии

Ако имате добри презентационни умения, можете да помагате с изработване на презентации  за нашата дейност и събития.

Помогнете за изграждането на връзки онлайн

Спасителният ни център често се нуждае от помощ за поддържане на връзки със своите поддръжници онлайн, или чрез социални медии, или чрез имейл.

Така че, ако имате специфични умения, които искате да използвате за добра кауза, включете се в нашата невероятна  общност от доброволци.

Голяма част от нашата пряка работа за хуманно отношение към животните се финансира чрез нашите благотворителни събития и базари.

Доброволците от нашите благотворителни базари играят жизненоважна роля в повишаването на профила на Pet Sisters в местната общност, като същевременно набират средства, за да можем да продължим нашата важна работа за хуманно отношение към животните.

Какво ще правите?

  • Подпомагане на клиентите на базара
  • Приемане на дарения от вещи и пари
  • Обработка на продажби
  • Сортиране на дарени предмети
  • Подготовка на дарени артикули за продажба
  • Аранжиране на щандове

Да бъдеш доброволец за набиране на средства е фантастичен начин да подпомогнеш нашата работа и да събереш основни пари за животни в нужда. 

Имаме много възможности да отговаряме на различни умения и наличност. Независимо дали можете да помогнете за няколко часа на събитие или искате да се включите по-редовно, ще се радваме да се свържете с нас.

Независимо дали вашите умения са в подпомагането на организирането на събития, или сте по-креативни и практични, можете да играете жизненоважна роля, като ни помогнете да съберем пари за подпомагане на животни в нужда.

Нашите центрове/клонове за животни винаги търсят доброволци, които да помогнат при организирането на събития за набиране на средства.

Също така се нуждаем от доброволческа подкрепа на по-официални събития като Коледния ни коктейл – няколко часа, прекарани в събиране на дарения от наше име, могат да направят огромна разлика.

Защо да станете доброволец за набиране на средства?

Това е чудесен начин да срещнете хора с подобно мислене, които споделят вашия ентусиазъм за хуманно отношение към животните. Ще имате възможност да придобиете нови умения и да развиете съществуващите, като същевременно правите реална разлика в живота на животните.

Ако искате да организирате собствено събитие за набиране на средства за подпомагане на животни, нуждаещи се от спасяване и рехабилитация, свържете се с нас.

Нуждаем се от доброволци-фотографи, които да снимат и заснемат животните, за които се грижим, за да можем да ги рекламираме на страниците на нашия уебсайт и във Facebook.

Тази роля включва фотографиране и видеозаснемане на животни приюта. Може също да включва правене на снимки на събития от време на време.

Основно се нуждаем от надежден висококвалифициран фотограф, когато снимаме нашия ежегоден благотворителен календар, тъй като разчитаме на приходите от продажбата му.

Как да съобщим за жестокост?

Най-лошото нещо, което можете да направите, ако станете свидетел или подозирате жестокост или небрежност към животните, е нищо. Бъдете гласът на това животно и незабавно го измъкнете от ситуацията на насилие. Ако трябва да подадете няколко сигнала, направете го.

Телефонът, на който могат да се подават сигнали до зоополицията, е 112.

От там сигналите ще бъдат разпределяни по съответните районни управления и след това ще бъдат поемани от зоополицаите.

Членове 325а, 325б и 325в на Наказателния кодекс засягат организирането на боеве с животни и прояви на жестокост.

Важно е да се свържете с правоприлагащите органи, когато става въпрос за насилие, тъй като то вероятно е част от продължаващ модел, който може да включва и насилие срещу хора.

Подайте сигнал за бедстващо животно

Вземи абонамент и помагай всеки месец

Може да допренесеш за по-добър живот!
Чрез абонамента си, помагаш да покрием нашите месечни нужди за храна и медицински грижи на нашите приятели.

Бронзово
членство

Абонамент

10

лв. / месечно

100% от този абонамент отиват по месечните разходи за храна и медицински грижи на нашите приятели.

Сребърно
членство

Абонамент

20

лв. / месечно

100% от този абонамент отиват по месечните разходи за храна и медицински грижи на нашите приятели.

Супер
герой

Абонамент

45

лв. / месечно

100% от този абонамент отиват по месечните разходи за храна и медицински грижи на нашите приятели.