Видове корпоративна филантропия

Изберете според дарителския си капацитет и предпочитанията на вашата организация.

Програмите за корпоративна филантропия могат да варират значително в зависимост от
индустрията на бизнеса и целите за ангажиране на общността.

Точно както ежедневните операции, продукти и услуги на всеки бизнес са различни,
всяка програма за корпоративна филантропия ще работи по различен начин.
Като се има предвид това, ние предлагаме няколко общи инициативи за корпоративна филантропия, включително:

ПАРИЧНИ ДАРЕНИЯ

Нашият процес на даряване е удобен и максимално опростен. 

Дарителите ни могат да поемат контрол върху участието си, като актуализират своите
предпочитания за даряване, както и да коригират сумата на своите повтарящи се дарения. 

 

ДИРЕКТНИ ПАРИЧНИ ДАРЕНИЯ

Директните парични дарения, понякога структурирани като грантове, са плащания, които вашата организация прави към нашата организация с нестопанска цел. Това е една от най-разпространените и ясни форми на корпоративна филантропия.

Насочващите дарения могат да бъдат толкова прости, колкото да настроите месечни вноски.

Като алтернатива можем да си партнираме, като дарите част от продажбите си през даден период от време на нашата организация с нестопанска цел.

Можете да съчетаете корпоративното спонсорство с всички други видове корпоративна филантропия в този списък, за да създадете концентрирана, чувствителна към времето кампания, която ще привлече вниманието към вашите филантропски усилия.

Пример е кампанията на българската pet friendly хотелска верига eHotels, които дариха 𝟭𝟬𝟬 % от средствата за направените резервации за домашни любимци за празничния сезон за своята благотворителна кауза в подкрепа на Pet Sisters.

ДАРЕНИЯ В НАТУРА

Даренията в натура са дарения на стоки, таланти, опит или услуги, а не пари.

ДАРЕНИЯ НА СТОКИ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНИТЕ НИ БАЗАРИ

Преобладаващото мнозинство от потребителите предпочитат да купуват от компании, които са в съответствие с техните ценности. Pet Sisters влиза в стратегически партньорства за кауза с фирми, които искат да дадат на клиентите си възможност да помогнат както на общността, така и на животните в приюта.

Даренията в натура са възможността директно да достигнете до нова аудитория и да обогатите марката си, като се присъедините към нашата силно емоционална кауза.

Например Pet Sisters помогна на много бизнеси, базирани на продукти, да дарят своя допълнителен инвентар и мостри от продукти на благотворителни събития, превръщайки ненужните режийни разходи в маркетингова възможност.

ДАРЕНИЕ ЗА НАГРАДНИЯ НИ ФОНД

Осигуряването на приз, награда за нашия награден фонд, е възможност да запознаете отблизо нови клиенти с продукта или услугата си ….и да създадете желание около тях.

Pet friendly хотелът Снежанка – Пампорово, не само често е генералният спонсор на нашите събития, но и осигурява щедри и желани награди за томболите на нашите fundraising мероприятия.

Хотел Снежанка използва силата на даренията в натура, за да осигури вълнуващи преживявания в к.к. Пампорово за нашите дарители, като се утвърди като стълб на социалното благо в своята общност.

ДАРЕНИЕ ПОД ФОРМАТА НА ТАЛАНТИ

Дори организации, които не продават физически продукти, като Софийската опера и балет, успяха да участват в даренията в натура.

Включиха най-разпознаваемите балетни артисти във фотосесията за благотоворителния календар за 2021 г.

Така не само ни помогнаха да продадем многохиляден тираж, за да си осигурим жизненоважните средства за приюта и осигуриха храна за стотина гърла през зимата.

Тяхната подкрепа предизвика вълна от одобрение и възхищение сред цялата ни ангажирана, подкрепяща общност.

Включете се в нашата гъвкава програма за корпоративна филантропия

доказано успешна

готова за активиране

лесна за администриране

служители и клиенти ще я харесат

Заявете интерес за корпоративно партньорство

FAQs

Имате въпрос? Ние сме тук, за да помогнем.

Даренията ще се използват по справедлив, ефективен и прозрачен начин, като основната цел е да се помогне максимално на колкото се може повече животни в приюта ни.


Нашите финансови отчети са достъпни публично.

Вашето спонсорство прави невероятни неща…

Помагате на малтретираните животни да се възстановят

Ние спасяваме животни от ужасни ситуации. Някои са били малтретирани, други толкова пренебрегвани, че никога не са имали човешки контакт. Може да отнеме седмици, месеци – или повече – тези животни да се възстановят и да ги подготвим за нов живот в любящ дом. Вашето спонсорство финансира експертна рехабилитация на кучета и котки в нашия център.

Помагате да осигурим подслон, безопасност и любов

Всички кучета и котки в нашия център получават безопасна и любяща среда – нещо, което може би никога не са имали преди.

Вашето спонсорство финансира всичко- от питателна храна, а понякога и лакомства, играчки и продукти за грижа, до отоплението през студените месеци.

Помагате за финансирането на животоспасяващи ветеринарни грижи

Много от животните, за които се грижим, се нуждаят от спешни или специализирани медицински грижи. Спонсорите ни помагат да се плати всичко – от спешна операция до лечение на хронични състояния. Специализираните ветеринарни клиники осигуряват лечението на нашите кучета и котки. Но можем да продължим да правим това само с ваша помощ.

Pet Sisters НЕ удържа комисиони или такси за дейността си от събраните средства за кампаниите. Концепцията за издръжката ни е разходите в това перо да са минимални основно заради 100% доброволния труд на екипа.


Ние НЕ получаваме държавни субсидии.


Сдружението се финансира изцяло от набиране на средства чрез базари и благотворителни събития, продажба на календари и др. мърчандайзинг стоки, дарения еднократни или месечни.


Осигуряването на финансови ресурси за спешни нужди, животоспасяващи операции или лечение става чрез специални, насочени по волята на дарителите дарения или специално организирана кампания.


Други канали, по които се приемат средства, са корпоративни дарения и виртуалното попечителство.

По своята същност корпоративното спонсорство се изразява в ежемесечно дарение на предварително договорена стойност, потвърдено с прилежащия договор между двете страни.


Ние предлагаме гъвкави възможности за даряване, като можете да комбинирате парични и дарения в натура.


Вие може да изберете партньорство за срок от 6 или 12 месеца.

Да, подпомагането на Сдружението носи данъчни облекчения на дарителя.

Всяка кампания има следните начини за дарение онлайн чрез дебитна/ кредитна карта през Stripe / PayPal или по банков път. В бъдеще ще добавим още възможности. За безсрочните виртуални попечителства платформата предлага и опция за регулярни месечни дарения отново чрез свързване на кредитна/ дебитна карта или чрез банкови преводи.


Как да дарявам с банков превод?


Можете да дарявате месечно чрез постоянно преводно нареждане или директен дебит на следната дарителска сметка на Pet Sisters:


СНЦ Пет систърс

Сметка в лева (BGN)

IBAN: BG47STSA93000022985722

SWIFT: STSABGSF Банка ДСК


Други начини за дарение:

PayPal: petsisters@abv.bg

Револют: +359 898770349

 

Да. Всеки дарител, било то физическо или юридическо лице, получава персонализиран сертификат, удостоверяващ сумата и кампанията, за която е дарил.

Веднъж годишно организираме събитие за нашите дарители, на което споделяме годишния си отчет. Прозрачността е ключова при набирането на нови поддръжници за нашата програма за периодично даряване. Предоставянето на нашия годишен отчет помога на поддръжниците ни да разберат по-добре историята на нашата организация и как сме се възползвали максимално от минали подаръци. Това може да ги увери, че нашата организация заслужава доверие и винаги работи за разширяване на положителното си въздействие.

Да организирате благотворителна кампания в полза на каузата на Pet Sisters, е повече от лесно. Достатъчно е само да се свържете с нас и да заявите и ние ще я изпратим на посочения от вас адрес точно навреме за събитието.

 

Как да я използвате?


Призовете гостите или служителите да се присъединят към вашата благотворителна кауза и да направят дарения.


Как да я заявим?


Пишете ни на имейл info@petsisters.com и ние ще се свържем с вас, за да уточним подробностите и да организираме доставката.


Как да дарим събраната сума?


Има два начина, изберете този, който ви е удобен:


Дарението може да се направи и онлайн в нашия дарителски уебсайт.


С банков превод по сметката на СНЦ Пет систърс:

СНЦ Пет систърс

Сметка в лева (BGN)

IBAN: BG47STSA93000022985722

SWIFT: STSABGSF Банка ДСК


И накрая, в знак за благодарност, вие ще получите нашия Сертификат за дарение, който можете да запазите вечно и да ви напомня за този голям ден и голям жест !

Чрез постоянна активност по комуникационните ни канали (email, Facebook, Instagram, LinkedIn), работата с инфлуенсъри и медии.

Да, щастливи и благодарни сме за доверието и партньорството с други организации. Пълният списък с партньорите на Pet Sisters можете да откриете тук.

За идеи и запитвания за партньорство можете да пишете на corporate@petsisters.eu

Създадохме набор от важни правила, така че можете да бъдете уверени в това.


Защитаваме сигурно вашите лични данни


Това са ваши данни, не наши. Така че ние ще се погрижим цялата ви лична информация да остане защитена. Освен това ще използваме само определени подробности, за да обработваме даренията и ще ви държим в течение с всички наши новини. И никога няма да споделяме вашите данни с никой друг, освен ако нямаме законово задължение да ги споделяме или вие не сте ни казали, че можем.


Уважаваме желанията ви


Никога няма да се свържем с вас без вашето разрешение първо. И когато го направим, винаги ще проверяваме дали сте щастливи да говорите с нас. Знаем, че получаването на правилното ниво и количество комуникация е важно за вас. Винаги ще ви предоставим избор от начини да поддържате връзка и ще уважим вашето решение, ако вече не желаете да получавате съобщения.

Имаме специални привилегии за корпоративните ни дарители, като ексклузивни покани за събития, благодарствено каре за дарителите във нашия имейл бюлетин, изброяване в прес релийзите за медийните ни публикации, както и публикуване на логата на дигитални и печатни промоционални материали на организацията.