ЗА НАС

Кои са PET SISTERS?

Зависи кого питате…

Ако попитате нашите животни, те биха ви отвърнали: „Едничкото място, на което мога да намеря подслон, храна, помощ и надежда за свой дом.“

А юридически сме регистрирани като Сдружение с нестопанска цел с лиценз №… Сдружението работи за благополучието на бездомните и домашни животни в България, осигуряването на по-добри шансове за живот и насърчаване на толерантното, отговорно и етично поведение на гражданите, медицинския персонал и публичните органи в грижата им за животните, в съответствие с общоприетите норми, зададени от Европейския Съюз, Световната здравна организация и международното и национално законодателство.

Нашата история

Организацията е създадена 2015 г. от Даниела, Диана, Катерина и Ива. През 2021 година получихме лиценз за осиновяване в чужбина с изискуемия документ Трейси. Всяко животно се подготвя по реда на Закона за ветеринарно-медицинската дейност, като преди осиновяването му се кастрира, ако възрастта му позволява.

 

Дом за над 1500 животни

До този момент сме намерили домове на над 1500 животни. Нито едно от тях НЕ е върнато или изоставено отново. Следим отблизо съдбата на всяко от тях.

Партньорства в чужбина

Работим с организации главно в Германия, като има осиновени наши кучета в Англия, Австрия, Холандия, Англия, Швейцария и Швеция.

Приют

В момента в приюта са настанени 35 кучета и 20 котки, но имаме и много животни, настанени в приемни домове.

Регистриран приют

Приютът е регистриран в Българската агенция по безопасност на храните.

Помощ на болни животни

Повече от 50 % от животните са взети болни и в най-рискови ситуации.

В сътрудничество с други приюти

Работим в сътрудничество и с други приюти, особено приюта за бездомни животни в гр. Девин.

Ние никога не отхвърляме животните

Гордеем се с нашата политика за неселективен прием на животните…

Приемаме всяко животно, независимо от възрастта, породата или медицинското състояние. Нашите животни идват от много места и ние ги приветстваме без осъждане.

Приоритетът на Pet Sisters винаги е бил да поеме животните, които имат най-голяма нужда от помощ. Приемайки кучета със сложни нужди, ние никога не отказваме куче, защото изглежда твърде трудно.

Тези кучета се нуждаят от грижите и подкрепата на експерти по поведение, за да бъдат настанени отново и да увеличат шанса си да останат в този нов дом.

НАШАТА МИСИЯ

Да възпитаме с пример следващото по-добро поколение.
Да спасим и задомим колкото може повече животни.
Да спрем насилието и жестокостта към животните.

Всяко осиновяване спасява два живота​

Куче по куче, човек по човек, заедно с вас ние правим света малко по-добър…

Ежедневно работим за един по-хуманен свят, в който жестокостта и безотговорността към всяко животно да се криминализира, да се преследва от закона и да се порицава остро от обществото.

Ние преследваме неотлъчно своите цели, спасявайки куче по куче. Привличайки нови поддръжници. И променяйки живота на всяко живо същество, което намери подслон при нас.

Какво правим?

Трансформираме съдбите на на най-уязвимите, най-нежеланите
в най-щастливите кучета с люящи и грижовни семейства

Запознайте се с щастливите истории на нашите изстрадали герои